Allians mot facket


Moderaternas politik slår hårt mot löntagarna och facket! Fredrik Reinfeldt har via retoriska knep försökt att släta över detta faktum för att vinna valet, men den gamla högerpolitiken lyser igenom allt för väl. I Moderaternas arbetsmarknadspolitik ingår hårda angrepp mot facket och förslag menade att försvaga såväl fackföreningsrörelsen som den enskilde arbetstagaren.

Detta vill Moderaterna genomföra:

· Höjd avgift i a-kassan med upp till 300 kronor per månad

· Slopad avdragsrätt för avgift till a-kassa

· Slopad avdragsrätt för fackavgift

· Sänka ersättningsnivån i a-kassa till 65 procent

· Den arbetslöse ska tvingas ta jobb till 80, istället för 90 procent av dagpenningen
Taktiken är listig. Kraftigt sänkta nivåer i arbetslöshetsförsäkringen ska tvinga arbetslösa att acceptera jobb med låga löner och dåliga villkor. Genom att försämra a-kassan slipper moderaterna att ta fighten om kollektivavtalen. Kollektivavtalen kommer att försvagas automatiskt, när människor tvingas ta jobb till dåliga villkor och under avtalsenlig lön. I längden leder detta till lönedumpning på hela arbetsmarknaden

Vi kommer alla att ställas inför dessa frågor i valrörelsen. Det är därför viktigt att vi kan frågorna och även vet hur vi ska demaskera den moderata politiken. Med detta underlag, Allians mot facket, ges en klar bild över Moderaternas och Reinfeldts antifackliga politik och vad den får för konsekvenser för löntagarna och den svenska modellen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback