Maskeringsförbud-Ja!

Jag tycker det är bra med maskeringsförbud! Läs nedan.

Pressmeddelande från Riksdagen
TORSDAG 24 NOVEMBER 2005



Justitieutskottet säger ja till maskeringsförbud
En person som deltar i en demonstration får vid ett upplopp eller annan ordningsstörande situation inte täcka sitt ansikte på ett sätt som gör att det inte går att identifiera personen. Det innebär förslaget om maskeringsförbud som en majoritet i justitieutskottet i dag sagt ja till. Bakom majoriteten står Socialdemokraterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna.


Förslaget innebär att personer som deltar i demonstrationer inte helt eller delvis får täcka sitt ansikte på ett sätt som försvårar identifikation om det vid demonstrationen skulle uppkomma en störning av den allmänna ordningen eller en omedelbar fara för en sådan störning.



Feghet

Jag blir verkligen upprörd när man får höra och läsa i tidningarna om alla dem fega personerna som ger sig på andra människor och speciellt de äldre och försvarslösa.
Vari består det hjältemodiga när man rånar och slår äldre människor som är ute på stan eller i befinner sig i sitt hem?
Usch för sådana fega personer. Själv tänker jag mig att ännumera engagera mig i dessa frågor.
Våld och kriminalitet skall aldrig accepteras och kommer inte hellre att göras.

Avslutad omröstning om alkoholskatten

Skall skatten på alkohol sänkas eller ej?

Ja (62,5%) 
Nej (37,5%) 
Vet ej (0%)  
 
 


Omröstningen startad 22 Sep 14:13
Antal som röstat: 32

Hej nu avslutar jag omröstningen på min hemsida.
Intressant utslag med tanke på debatten om alkoholskatter.
Vikitgt är också det förebyggande åtgärderna med tanke på upplysningsämnet över kommande skador vid för mycket drickande!

Svenska modellen bort enligt svenskt näringsliv

Hämtat från SAP,s hemsida

Svenskt Näringsliv försöker avskaffa den svenska modellen

Urban Bäckström, VD för svenskt Näringsliv, uttalar sig i Dagens Nyheter om att han vill "nollställa" lagarna på den svenska arbetsmarknaden. Hans uttalanden gör mig djupt oroad. Svenskat Näringsliv vill avskaffa den arbetsrättsliga lagstiftningen och förbjuda sympatiårgärder. Det är en attack avsedd att försvaga fackföreningarna och löntagarna. Med förslaget markerar också Svenskt Näringsliv sin samverkan med högerpakten vars partier har samtliga av Svenskt Näringslivs förslag i sin åtgärdskatalog, säger arbetslivsminister Hans Karlsson i en kommentar.

Inget nytt under solen,- inte i Bankeryd heller!

Hämtat från SAP,s hemsida

Inget nytt sedan Bankeryd

Återigen har vi fått bevis för att mittenpartierna i stora och viktiga trygghetsfrågor har lagt sig platt för moderaterna, säger Arne Kjörnsberg, ordförande i finansutskottet.

- På moderaternas hemsida skriver Mikael Odenberg att alliansen idag har  presenterat ett kraftfullt gemensamt program. Jag blir därför lite frågande när jag läser igenom den text han hänvisar till. För i borgarnas  gemensamma reservation finns vad jag kan se väldigt lite nytt jämfört med den högerpolitik de kom överrens om redan i Bankeryd. Den enda stora nyhet jag hittar är att alla partierna nu går med på det moderata förslaget att kräva sjukintyg från första dagen.

- Återigen har vi fått bevis för att mittenpartierna i stora och viktiga trygghetsfrågor har lagt sig platt för moderaterna.


Arne Kjörnsberg, ordförande i finansutskottet


Nu är den borgerliga alliansen -på gång!

Högerpakten erkänner att man vill sänka lönerna

Nu erkänner högerpakten i sin egen budgetreservation att man vill sänka lönerna. Genom att chockhöja avgifterna till a-kassan med i genomsnitt 280 kronor i månaden vill man tvinga facken att hålla ner lönerna. Högerpakten skriver det själva rakt ut:

"De fackförbund som är ytterst ansvariga för arbetslöshetskassorna får också motiv att via lönebildningen hålla nere arbetslösheten."

Sidan 13 i moderaternas, folkpartiets, centerpartiets och kristdemokraternas gemensamma budgetreservation. Hela reservationen hittar du på
www.moderat.se
[2005-11-11]

Krafttag för kvinnofrid, partikongressen för s i Malmö

 
 Krafttag för kvinnofrid

Brottsofferperspektivet ska sättas i centrum, mäns våld mot kvinnor bekämpas, den organiserade brottsligheten slås tillbaka och de sociala orsakerna till brott förebyggas. Om detta handlade huvuddragen i avsnittet ”En tryggare vardag” som kongressen behandlade på tisdagseftermiddagen.

Partistyrelsens föredragande var Thomas Bodström och hans ambitioner inom området stämde väl överens med kongressombudens åsikter. Den organiserade brottsligheten ska bekämpas, bland annat genom att polisen ska kunna använda buggning i brottsbekämpande syfte. Kampen mot den typen av brottslighet behöver ett nära samarbete mellan kommuner, myndigheter och rättsväsende. Dessutom ska vittnesskyddet stärkas.

Brottsofferperspektivet ska sättas i centrum för brott som begås i synnerhet mot kvinnor och barn. Få barn är så utsatta som de som bevittnar eller utsätts för våld av en nära anhörig.

- Vi fortsätter kampen mot mäns våld mot kvinnor. Kongressen biföll att ge i uppdrag till kongressens redaktionsutskott att skriva ett särskilt uttalande om kvinnofrid, sa Thomas Bodström.

- Vi vill också förebygga att ungdomar hamnar i brottslighet. Dessutom satsar vi på en kriminalvård vars främsta uppgift är att förhindra återfall i brott. Vi kan aldrig få bukt med brottsligheten utan att ta krafttag mot dess sociala orsaker.

Kongressens pressjour, 08-24 76 25
Manuel Ferrer, presschef, 070-666 02 59


Fackliga frågor på partikongressen 2005 i Malmö

Arbetsmarknadspolitiken i fokus

En utbyggd välfärd som stimulerar till arbete är bra för den ekonomiska utvecklingen. Trygga människor vågar och driver på utvecklingen. Det är när fler startar egen firma, reser, köper nya vitvaror, går på kurs, byter bostad, flyttar eller bildar familj som nya produkter och tjänster – och därmed jobb – skapas. Om detta handlade söndagskvällens debatt.

En utbyggd välfärd som stimulerar till arbete är bra för den ekonomiska utvecklingen. Trygga människor vågar och driver på utvecklingen. Det är när fler startar egen firma, reser, köper nya vitvaror, går på kurs, byter bostad, flyttar eller bildar familj som nya produkter och tjänster - och därmed jobb - skapas. Om detta handlade söndagskvällens debatt om full sysselsättning på den socialdemokratiska partikongressen då avsnittet "Trygghet på väg från gamla jobb" till nya avhandlades.

En av de stora frågorna i debatten berörde det lokala inflytandet över arbetsmarknadspolitiken. Arbetsmarknadspolitiken ska utformas utifrån ett lokalt, regionalt och nationellt behov och ambitionen ska vara att stärka det reella lokala inflytandet över politiken. En annan viktig fråga handlade om lokal samverkan mellan arbetsförmedling, fack och arbetsgivare. Även på området ungdomsarbetslöshet förstärktes skrivningarna med fokus på bekämpningen av arbetslösheten hos unga.

- Det finns ett mycket stort lokalt engagemang för arbetsmarknadspolitiken. Kongressen visade tydligt behovet av att stärka arbetsmarknadsinsatserna efter lokala förutsättningar och behov. Det handlar om både inflytande över olika insatser och om mera flexibel regeltillämpning, säger partistyrelsens föredragande arbetslivsminister Hans Karlsson.

På området integration skärptes skrivningarna i syfte att förstärka etableringen för nyanlända på arbetsmarknaden.

Kongressens pressjour, 08-24 76 25
Manuel Ferrer, presschef, 070-666 02 59


Tvär(s) nybildat nätverk för jämställdhetsfrågor

Hej
Här kommer en insändare från AIP den 28 oktober 2005

"Det socialdemokratiska partiet är feministiskt. Vi vill att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter;" läser vi i kongresshandlingarna.

 

I program efter program kan vi läsa om vårt partis välvilja att skapa ett jämställt samhälle. Och tittar vi ut över världen ser det onekligen bättre ut i Sverige än i resten av världen. Vi är helt enkelt det bästa partiet i det bästa landet i världen när det gäller jämställdhet!

 

Men det räcker inte. Vi ser också en annan bild. Kvinnor har fortfarande väsentligt mindre makt och inflytande, lägre lön och livsinkomst, får sämre vård och rehabilitering, tar större ansvar för obetalt arbete och omsorg om barn och äldre, utsätts mer för våld av närstående.

 

Nu har vi en kongress framför oss där vi ska göra avstamp inför kommande år, och snart har vi ett val att vinna. Nu gäller det att vi tar i med krafttag för att komma till rätta med problemen.

 

Vi har bildat ett litet nätverk som vi kallar Tvär(s), ett tvärfackligt s-nätverk för jämställdhetsfrågor. Vi är riksdagsledamöter och eu-parlamentariker, kommer från olika yrken, har olika ålder och olika kön, och också olika erfarenheter av ojämställdhet på arbetsmarknaden och i familjelivet. Nätverket har just bildats, men har redan börjat samarbeta med såväl LO som TCO och SACO. Jämställdhetsfrågorna går på tvärs genom alla samhällsklasser. Vi vill fråga facken: vad upplever ni för problem? Vilka frågor ska vi driva? Vad kan vi göra tillsammans?

 

Vi behöver inte stanna där. Kanske bjuder vi in näringslivet. Vad ser deras företrädare för hinder för jämställdheten? Varför består löneskillnaderna? Varför finns få så kvinnor i bolagsstyrelserna? Varför hånas fortfarande män som tar ut föräldraledighet på många arbetsplatser? Vad kan vi göra politiskt för att bekämpa detta?

 

Det gäller att alla goda krafter ställer upp. Ibland måste vi fatta beslut som näringslivet ogillar, men lika ofta kanske vi kan råda bot på något problem tillsammans. En ledsam sak är, att trots vår goda vilja, ser jämställdheten inte särskilt bra ut i den offentliga sektorn heller, en del av samhället som vi politiskt kan påverka ganska lätt.

 

Nu gäller det att vi gör verklighet av alla vackra ord. Det räcker inte att vara ett nästan jämställt land.

 

 

Ronny Olander, Britta Lejon, Christer Engelhardt, Siw Wittgren-Ahl, Göran S Persson, Susanne Eberstein, Kurt Kvarnström, Inger Segelström

 

Tvär(s) – Tvärfackligt s-nätverk för jämställdhetsfrågor