Räntan är som väntan.

Riksbanken höjde räntan med 0.25% härförleden från en rekordlåg nivå och genast blev det en diskussion om politiker fick ha synpunkter på detta eller ej. Varför skall inte penningpolitiken få lov att diskuteras när det går bra med finanspolitiken?
Nåväl, förra gången när borgarna "styrde" i början på 1990-talet var räntan 500% vid något tillfälle. Snacka om den bästa regering som Sverige hade haft enligt dåvarande statsministern Carl Bildt.

Nu räcker det!

Nästan varje dag man öppnar tidningen, talar med människor eller lyssnar på media så framkommer det att nya våldshandlingar eller rån har gjorts mot äldre, oftast kvinnor.
Hur står det till däruppe på de personer som kan ge sig på gamla människor i deras hem eller på gatan?
Fattar de inte att de för alltid har berövrat en gammal människa dess trygghet och förmåga att vistas ute.
Tänk att de sista åren av en människas liv skall kännetecknas av oro och rädsla för att möta andra personer. Jag och många med mig har tidigare lyft upp dessa problem i politiska sammanhang och mer resurser har skapats för polisverksamheten och det är bra.
Men aldrig så många poliser ordnar detta problem. Det måste till en skärpning bland människor och vad som är på gång i samhället med den värdeförskjutning som har skett. Jag skall återigen ta upp detta problem i många olika sammanhang och det blir inte bättre av när ungdomar rånar andra ungdomar som  ofta förekommer. Nu talar statistiken annat men det finns många med mig som är förbannade. Det handlar som sagt inte bara om resurser utan det handlar också om att vi skall ha respekt för varandra i det dagliga umgänget.
Nu räcker det!