Samhällsbyggarna i Almedalen

Var igår måndagsförmiidag och lyssna på partiföreträdarna från riksdagens partier.
Från socialdemokraterna var det arbetslivsministern Hans Karlsson samt från v och mp. Alliansen de borgerliga var också där och i spetsen var det chefsideologen från moderaterna Anders Borg
Det var ett mycket välbesökt och intressant möte kring alternativen i politiken.
Rejält spännande var det när Claes Bloch (ordf.LO-distriktet i Skåne) från publiken frågade alliansen hur de hade tänkt finansera 250 miljarders skattesänkningar inom 2 mandatperioder. Alla i alliansen förnekade att det handlade om 250 mdr. Det var 50 mdr inget annat , det var deras politiska motståndare som hade hittat på detta med de 250 mdr. Lars Ohly från vänsterpartiet lyfte fram resonemanget om att alliansen faktiskt hade sagt att skatterna skulle sänkas till europeisk nivå och det innebar att det blev 259 mdr. Detta kunde de inte slingra sig ifrån vad deras partiledare har blivit överens om . Mycket viktigt budskap att avslöja  deras försök till mörkläggning
Från det röda laget skötte de sig bra  och som mp sade :att vi skulle egentligen kalla oss för det gröna laget med tanke på vad statsministern sagt i Almedalen på söndagskvällen.
Hans Karlsson skötte sig med den äran och pressade alliansen rejält
Bra möte och avslöjande

Sverige är fantastiskt

Nu har Almedalsveckan startat och mängder av olika arrangemang skall äga rum i Visby på Gotland under den s.k. politikerveckan.
Det långt fler än bara politiker som är här. istället för att räkna upp dem alla, så är det nog lättare att berätta vilka som inte är här.
Nåväl det finns olika uppfattningar om denna vecka på Gotland. Det började som bekant för många år sedan när Olof Palme höllt ett sommartal i Almedalen som sedan har vuxit till att alla partiledare är här i år. Tidigt imorse var jag och fotograferade minnesten över Olof Palme i Almedalen som under några år hade smeknamnet Palmedalen.
Vidare olika företag som vill "lobba" för sina intressen , till olika organisationer som vill göra samma sak. Hundratals journalister är här som skall bevaka alltsammans. Det blir ett rejält mediabrus under en vecka.
Själv skall jag till Företagarna, Byggnads, Kommunal, lyssna på Göran Persson i dag söndag, till aktiviterna imorgon samt så blir det till åka hem på måndagskvällen.
Skall bli spännande att få lyssna till Göran Persson ikväll.
Stämningen känns bra när man möter människor i den begynnade valrörelsen.