1 juli, nya regler i sjukförsäkringen-rehabkedjan

Den som är sjuk skall mycket snabbt provas för en återgång, antingen till egna jobbet inom 3 månader eller på egna arbetsplatsen inom 6 månader eller mot hela arbetsmarknaden och som längst få sjukpenning i 1 år.
Via särskild ansökan kan man få något längre sjuktid, några speciella diagnoser kan ge dig längre sjukskrivning.se
www.fk.se för att få närmare besked.
Det väntar mycket tuffa tag för de som är sjuka och utslagna, allt i namnet av bidragstagare som de flesta oförskyllt har tillåtets kallas för i politiken av nuvarande högerledda regering samt delvis även i massmedia.
Nu, får det vara nog att förolämpa sjuka och arbetslösa. Stå upp för de som inte av någon anledning orkar gå till jobbet eller är arbetslösa. Under rubriken fusk och missbruk har de flesta varit föremål för denna pajkastning. De är 2% som har fuskat eller missbrukat våra sociala trygghetssystem ,detta är självfallet för många men att använda dem som sköld för att misskreditera alla andra är inte rättvist och schyst.

Sumpa inte Lissabonnfördraget.

Det är viktigt att EU,s-medborgareländer respekterar Irlands nej till Lissabonnfördraget.
Österrike verkar vara inne på samma linje om en folkomröstning av fördraget. Det går inte att bara traska på som inget har hänt. För svenskt vidkommande måste den borgerliga regeringen verkligen inse sitt ansvar och se till att säkerställa utstationeringsdirektivet i vår lagstiftning med innebörden att i Sverige på våra arbetsplatser skall svenska kollektivavtal gälla. Den svenska högerledda regeringen spelar verkligen ett högt spel, risken är uppenbar att strategin kommer att misslyckas. Fler och fler blir mer och mer upprörda över hanteringen av Lissabonnfördraget ur svensk synpunkt. Fortfarande kan även jag se att man inte skall blanda ratificeringen tillsammans med utstationeringsdirektivet, samtidigt finns en risk att vi hamnar där i höstens politiska stormvirvlar.
Det är inget socialdemokratiskt problem som statsminister Fredrik Rehnfeldt säger-det är ett svenskt problem som måste finna sin lösning och i det har svensk regering huvudansvaret. Slarva inte bort möjligheten till en bred uppslutning, säg även ja till den sociala klausul som LO och europafacken driver med en koppling till Lissabonnfördraget.
Ronny Olander
riksdagsledamot (s)

Aftonbladets nätsida igår-omröstning om systembolaget policy

Såg en intressant omröstning på Aftonbladets nätsida huruvida det skulle vara tillåtet i Sverige precis som i Danmark att man skulle kunna se hur mycket vin det finns kvar i en dunk vin. Tydligen var inte detta tillåtet i Sverige enligt systembolagets policy men i broderlandet Danmark var det ok. Omröstningen var mycket klar för ett Ja, vilket jag själv röstade för. Annars måste flaskorna av glas målas svarta i konsekvensens namn för att man inte skall kunna se mängden vin som är kvar.

Från Amalthea till Waxholm-egentligen samma strid men..

Ja, egentligen handlar det om samma strid för fackliga rättigheter och att stå upp för ett kollektivavtal som förhindrar lönedumpning och försämrade allmäna anställningsvillkor till gagn både för arbetstagarna som de seriösa arbetsgivarna.
Konstigt att historien går igen på detta sätt.
Numera sker kampen med fredliga medel som tur är och inte med sprängämnen riktade mot liv och lem.
Fattar inte borgarna att de utmanar de flesta av befolkningen på ett skamligt sätt.
Faller den svenska modellen på arbetsmarknaden så faller också inkomsterna för den generella välfärden.
Därmed får vi verkligen ett 2/3-dels samhälle permanent

Var finns och vad innehåller den hemliga försäljningslistan av statlig egendom.

Nu är det tid igen med försäljning av statlig-alltså vår allas egendom.
Denna gång är det Lantmäteriet tur att gå till auktionsbordet.
Kartförlaget,Kartcentrum och Kartbutiken anser Riksdagen likabra kan brukas av de privata intressena.
Vi i rödgröna laget är kritiska till beslutet. Man kan aldrig utesluta förändringar av det framtida ägandet men förändringar är så viktig att den borde ha genomgåtts av en ordentlig analys.
Men det är tydligen oerhört viktigt att sälja ut

Vad gäller och hur många stiftelser äger vi via regeringen?

Riksrevionen har påtalat att regeringen har dålig insyn i och dålig kunskap om dessa statliga stiftelser efter en granskning.
Vdare bör regeringen verka efter stiftelsernas ändamål och riksdagens intentioner.
Regeringskansliet uppger att det finns 62 statliga stiftelser men riksrevisionen har räknat dem till cirka 145 stycken.
Vad gäller och var finns dem?

Hur att räkna?

Innan riksdagens sommaruppehåll spelade oppositionen fotbollsmatch mot den borgerliga regeringen som slutade med vinst för det rödgröna laget med 3-1.
Spelaren tillika statsministern Fredrik Rehnfeldt kommentar efteråt var att de vann matchen i andra halvlek!
Rödgröna laget lade in tre mål i första delen av matchen och borgarna lyckades få in ett mål i andra halvlek.
Det vore kanske läge för skolministern Björklund att beorda in regeringen i sommar till räkneövningar för att klara ut att det var förlust för det borgerliga laget och att det är helheten som räknas.