Socialdemokratisk sjukvårdspolitik contra moderaternas

I augusti förra året anslöt vi Region Skåne till den nationella vårdgarantin och ett jättearbete för att minska vårdköerna påbörjades. Sedan dess har köerna mer än halverats, från 25000 väntande till 12000. Vi är långt ifrån klara, men vi har en oerhört positiv utveckling.
Ett stort tack till dem alla, finns mer att göra men det går i rätt riktning numera. 
Med kraftigt ökad produktion och kraftigt minskade vårdköer går vi med stormsteg mot en vård fri från köer och tillgänglig för alla. Vi håller vad vi lovar. Så enkelt är det.
Vi socialdemokrater står upp för den svenska solidariska sjukvårdsmodellen. När vi löser saker tillsammans blir vi starkare – och rättvisan ökar.

Moderaterna utmanar nu den svenska sjukvårdsmodellen.

Moderaterna vill sänka skatterna med 250 miljarder kronor. Det motsvarar var femte skattekrona. Alltså var femte läkare, var femte undersköterska och var femte barnmorska. Eller lika mycket som hela den svenska sjukvården kostar.
 
Moderaterna vill dessutom höja egenavgifterna för sjukvård och mediciner och samtidigt försämra högkostnadsskyddet. Varje uttag av receptbelagd medicin från Apoteket vill de avgiftsbelägga med 25 kronor.

Lägg därtill en massiv privatisering av sjukhusvården. I Stockholm vill moderaterna privatisera samtliga sjukhus.
Då blir det också fritt fram med ett system där skattebetalarnas pengar delas ut till privata aktieägare, och patienter med en privat sjukförsäkring ska kunna gå förbi i en egen gräddfil.
Sjukvården går från att vara en allemansrätt, till att bli en rikemansrätt. Till det samhället säger vi socialdemokrater ett definitivt NEJ .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback