Krafttag för kvinnofrid, partikongressen för s i Malmö

 
 Krafttag för kvinnofrid

Brottsofferperspektivet ska sättas i centrum, mäns våld mot kvinnor bekämpas, den organiserade brottsligheten slås tillbaka och de sociala orsakerna till brott förebyggas. Om detta handlade huvuddragen i avsnittet ”En tryggare vardag” som kongressen behandlade på tisdagseftermiddagen.

Partistyrelsens föredragande var Thomas Bodström och hans ambitioner inom området stämde väl överens med kongressombudens åsikter. Den organiserade brottsligheten ska bekämpas, bland annat genom att polisen ska kunna använda buggning i brottsbekämpande syfte. Kampen mot den typen av brottslighet behöver ett nära samarbete mellan kommuner, myndigheter och rättsväsende. Dessutom ska vittnesskyddet stärkas.

Brottsofferperspektivet ska sättas i centrum för brott som begås i synnerhet mot kvinnor och barn. Få barn är så utsatta som de som bevittnar eller utsätts för våld av en nära anhörig.

- Vi fortsätter kampen mot mäns våld mot kvinnor. Kongressen biföll att ge i uppdrag till kongressens redaktionsutskott att skriva ett särskilt uttalande om kvinnofrid, sa Thomas Bodström.

- Vi vill också förebygga att ungdomar hamnar i brottslighet. Dessutom satsar vi på en kriminalvård vars främsta uppgift är att förhindra återfall i brott. Vi kan aldrig få bukt med brottsligheten utan att ta krafttag mot dess sociala orsaker.

Kongressens pressjour, 08-24 76 25
Manuel Ferrer, presschef, 070-666 02 59


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback