LO-sektionen Trelleborg-Vellinge, torgmöte 9 juni 06

Ordf.Sven och kompisarna Ordf.Sven och kompisar inför mötet

På tidig lördagsförmiddag 10 juni var LO-sektion Trelleborg-Vellinge på plats igen tillsammans med ett 10-tal medlemmar och den mycket populäre musikanten Mats.

Inbjuden var också kandidaten till riksdagen Ronny Olander från Svedala.

Vädret var något kyligt och dimmigt vid starten kl 0900 men efter en stund var både värmen,solen och deltagarna på bästa humör och tog sig med stor entusiasm sig an dagens aktivitet.

Huvudbudskapet idag var kollektivavtalets betydelse och vikten av att det finns kollektivavtal när våra ungdomar tar sitt första sommarjobb. Alltför många gånger under varje sommar får vi kontakter med ungdomar som har haft tråkiga erfarenheter från sin första kontakt med arbetslivet. Det kan vara alltifrån utebliven lön, till skador som har skett eller mycket obekväma arbetstider. Det är viktigt inte minst ur försäkringssynpunkt att det finns ett kollektivavtal om "olyckan skulle vara framme. De allra flesta arbetsgivare gör rätt för sig men det finns även de av den andre sorten.

De var många som var framme och fick material om skillnaderna mellan rött och blått i politiken och vad vi i facklig-politisk samverkan arbetar med, det lämnades information vad det blåa laget som kallar sig för alliansen avser att göra. I denna valrörelse blir det två uppgifter, dels vad socialdemokraterna vill göra i den kommande mandatperioden och dels vad våra politiska motståndare avser att göra, eftersom de inte själva pratar så öppet om t.ex deras förslag om skattesänkningar på exempelvis, 250 miljarder under två perioder. Detta skulle innebära att var 5:te anställd i offentlig sektor får lämna sitt arbete och att de som har mest förmögenhet också får mest i skattesänkningar och för "vanligt folk" blir det någon/ra hundralappar, samtidigt fördyringar och försämringar i välfärdssystemen och i arbetsrätten.

Vi som var där upplevde en positiv stämning och det var bara någon som inte tyckte som oss andra.

LO-sektionen har gjort en verklig minigolfbana och som både vuxna och barn kunde slå ett slag för kollektivavtalet, vinsten var en penna eller en godispåse till de minsta och det var uppskattat. Musikanten Mats fick som vanligt beröm av förbipasserande för skönsång och spelandet av gamla godingar. Speciellt uppskattat blev den möhippa av tjejer som stannade upp och fick höra bröllopsvals och kyrkklockor ringa från klavermaskinen.

Ronny höll några korta appeller om hur dagens politik utvecklar sig och pratade om vårt alternativ contra borgarnas. Uppskattat blev också kommunala musikskolan trumparad som passerade förbi.

Avslutningsvis kan man beskriva det som ett mycket lyckat arrangemang och det blir mera av detta i valet lovade ordföranden Sven Lindqvist och kompisarna som var där.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback