Musen som rött till.

Musen som rött till.


Respekten för Irlands nej måste värderas högt bland EU ,s medlemsländer. Det gäller både svenska politiker och de andra medlemsländernas. Nu handlar det inte om att försöka få den lille i detta fall Irland att bocka sig för de andra länderna, inklusive Sverige utan att föra en dialog där man verkligen försöka förstå och förklara till sig varför det blev ett Nej. I massmedia läser man en del borgarna och andra som säger skall verkligen en så liten del av EU,s 500 miljoner få bestämma hur framtiden skall gestalta sig.

Nu är det bara så att Polen, Tyskland, Frankrike, England med flera tänker till. Helt plötsligt så är det halva befolkningen i EU,s medlemländer som funderar om hur man kan gå vidare i ratificeringsprocessen av Lissabonnfördraget.

Sverige som ett framsynt land kan nu inte bara säga via statsminstern Fredrik Rehnfeldt att det är bara till att köra på. Hittills så har den borgerliga regeringen haft denna attityd och det är bara att beklaga..

Människor skall inte underskattas, många tänker även på betydelsen av att faller den svenska modellen via svenska kollektivavtal på svenska arbetsplatser faller också den svenska modellen via den generella välfärden som är så viktigt för de allra flesta. I alla fall alla dem  som inte har plånboken full av pengar utan måste se helheten i plånboken och att den skall även räcka den sista veckan i månaden.

Den fjärde veckan kan annars bli en mardröm, därför är det viktigt att man skall betala skatt efter bärighet innebärande att vissa som jag måste vara bered att även betala statlig skatt. Detta är helt okej, för att det är viktigare att hålla samman samhället än att vissa storkapitalister skall må gott och andra betydligt sämre.

Alla barn är lika mycket värde, de är vår framtid, och de förtjänar en bättre värld att få leva i, det bästa måste vara förunnat de allra flesta att jobba för ett bättre samhälle med allas bästa för ögonen.

Ronny Olander

Riksdagsledamot(s)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback