Var finns den högerledda regeringen när det gäller Lissabonnfördraget?

Hallå, var finns ni någonstans?
Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin var flitig under våren och försommaren i riksdagens interpellationer och debatterade Lissabonfördraget, Lavallfallet m,fl. Därtill ditkallad enligt regelverket för detsamma.

Men vad blev egentligen svaren? Jo, utredningen om utstationeringsdirektivet och om att svenska kollektivavtals kraft och betydelse löper på. Ingen förändring av tidsplanen utan tanken från rgeringens sida är fortfarande att vi ratificerar först Lissabonnfördraget, därefter utredningen och eventuella konsekvenser i svensk lagstiftning.
Fortfarande finns det inget intresse överhuvudtaget att analysera vad som händer i övriga EU,s medlemländer typ, Irland, Polen, Tyskland osv.
Någonstans och någongång måste även denna högerregering tänka till och stanna upp och fundera.

"Det blir inte bättre av att galoppera om det går i fel riktning" har en berömd författare en gång uttalat.

Det börjar mer och mer bli ett drömläge för alla de som inte gillar EU eller passar på att fiska röster i grumliga vatten.
Jag är en vän av Europa och tror på EU och dess möjligheter, men se upp ni byråkrater nere i Bryssel och ett varningens finger, kör inte på för hårt.
Det skal fortfarande vara ett i grunden mellanstatligt samararbete och ni behöver inte tycka och tänka till om de smådetaljerna. Låt människorna i de olika länderna få vara nationella i en positiv mening.

Så passa på Littorin och Rehnfeldt när ni är i Bryssel, säg ifrån om att i Sverige skall det vara så att svenska kollektivavtal skall gälla på våra arbetsplatser och ställ upp för den sociala klausulen som LO och Europafacken kämpar för med koppling till Lissabonnfördraget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback